FC Barcelona wint simpel bij hekkensluiter Elche (0-4)

ELCHE (ANP) - FC Barcelona heeft de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Elche met overtuiging gewonnen. De koploper won met 4-0 in Elche. Het is voor de Catalanen een evenaring van de grootste zege van het seizoen; ook tegen Real Valladolid (thuis), Cádiz (uit) en Athletic Club (thuis) werd het 4-0.

Robert Lewandowski nam twee doelpunten voor zijn rekening en ook Ansu Fati en Ferran Torres kwamen tot scoren. Daarmee was de hele voorhoede van de bezoekers trefzeker. Lewandowski, de topscorer van La Liga, bracht daarmee zijn doelpuntentotaal op zeventien.

Bij Barça ontbrak Frenkie de Jong, die hinder ondervindt van een hamstringblessure. Het middenveld werd daarom gevormd door Sergi Roberto, Eric García en Gavi.

Real Madrid

FC Barcelona vergrootte de voorsprong op Real Madrid tot 15 punten. Real neemt het zondag thuis op tegen Real Valladolid.

Elche stevent af op degradatie. De club stelde onlangs de Argentijn Sebastián Beccacece aan als trainer, die moet zorgen voor de ommekeer. Hij staat echter voor een haast onmogelijke taak: Elche heeft 14 punten achterstand op de veilige zeventiende plaats.