FC Emmen-aanvoerder De Leeuw: dit voelt niet als een tik

VENLO (ANP) - Dat FC Emmen na de overtuigende zege op VVV-Venlo (0-4) alsnog de play-offs in moet om een langer verblijf in de Eredivisie veilig te stellen, zorgt niet voor teleurstelling bij aanvoerder Michael de Leeuw. Concurrent Willem II kwam ook tot winst.

"Als we het nuanceren en we bekijken waar we vandaan komen, dan voelt het niet als een tik", zei De Leeuw bij ESPN. "Met nog drie of vier wedstrijden te gaan, stonden we een punt achter op de veilige plaatsen en het is zonde dat je het dan net niet redt. Maar Willem II was dit seizoen net iets beter, dan moeten wij het maar in de play-offs doen."

Waar FC Emmen het duel in Venlo snel beslist had (0-4), had Willem II het erg moeilijk met Fortuna Sittard (2-1). Halverwege de tweede helft kwam Willem II op een 2-1-voorsprong en die werd niet meer weggegeven. "Toen wij de 0-2 maakten, hoorden we dat het 1-1 stond bij Willem II. Toen hoorden we ineens dat het 2-1 was geworden en vervolgens hoorden we heel lang niks."

FC Emmen neemt het in de play-offs om promotie/degradatie op tegen NAC, dat zaterdag FC Volendam met 4-1 wist te verslaan. "Je hield er wel sterk rekening mee en het zat helaas niet mee op het andere veld", aldus De Leeuw. "Anders hadden we vakantie, nu gaan we nog week door."

FC Emmen stond maandenlang onderaan in de Eredivisie en klom na de winterstop steeds verder op. Dit jaar werd er al zeven keer gewonnen.