FC Emmen kansrijk, FC Den Bosch klaar

DEN BOSCH (ANP) - FC Emmen heeft de inhaalwedstrijd tegen FC Den Bosch met 2-1 gewonnen. Daarmee steeg de ploeg van trainer Dick Lukkien naar de zevende plek op de ranglijst van de Jupiler League. Die klassering is in de eindstand goed voor deelname aan de halve finales van de play-offs om promotie en degradatie.

FC Emmen speelt zaterdag in de laatste competitiewedstrijd thuis tegen Jong FC Utrecht. SC Cambuur heeft als nummer acht nu twee punten minder. De Friese ploeg, die zaterdag afsluit bij Telstar, moet bij een gelijkblijvende klassering al in de eerste ronde van de play-offs instromen.

De wedstrijd werd vrijdagavond afgelast wegens grote mankementen aan het kunstgrasveld. Voor FC Den Bosch valt er dit seizoen niets meer te verdienen.

Keuringen

De KNVB liet voor de 'replay' niets aan het toeval over. Op de dag van de wedstrijd werden op last van de voetbalbond nog twee keuringen uitgevoerd. Daarbij bleek het speelterrein De Vliert nu wel in orde. Iets meer dan tien fans van FC Emmen hadden opnieuw de moeite genomen om de lange reis naar Den Bosch te maken.

FC Emmen deed zichzelf met een ruststand van 0-1 tekort. De bezoekers lieten enkele grote kansen liggen. Alleen Cas Peters kwam tot scoren. Hij benutte in de twaalfde minuut een strafschop. Het was zijn zeventiende competitietreffer.

Ook na de rust was FC Emmen slordig in de afronding. Jort van der Sande zorgde voor de verrassende 1-1, maar Stef Gronsveld hielp zijn ploeg in de 83e minuut aan de kostbare uitzege: 1-2.

0 Reacties Doe mee met de discussie →