FC Emmen teleurgesteld met ‘slechts’ 1200 bezoekers

EMMEN (ANP) - FC Emmen mag donderdag in de play-offs om promotie/degradatie tegen NAC Breda weer publiek ontvangen, maar de Eredivisieclub is niet blij met het aantal mensen dat naar binnen mag. Emmen kreeg toestemming om 1200 supporters te ontvangen.

"Een dubbel gevoel", schrijft de nummer 16 van de Eredivisie op de website. "Aan de ene kant zijn we blij dat er publiek welkom is in de play-offs, maar we zijn ook teleurgesteld over de aantallen."

De 1200 beschikbare plaatsen in stadion De Oude Meerdijk, dat een capaciteit heeft van ongeveer 8500 bezoekers, zijn bedoeld voor seizoenkaarthouders van Emmen. De fans die (deels) hebben afgezien van een tegemoetkoming voor de gemiste wedstrijden van dit seizoen, krijgen voorrang bij het claimen van de tickets.

Landelijke pilot

Eind april mocht FC Emmen in het kader van een landelijke pilot bij de thuiswedstrijd tegen Heracles ook 1200 bezoekers ontvangen. Toen maakten bijna 1000 seizoenkaarthouders gebruik van die mogelijkheid. Zij zagen hun club met 3-1 winnen dankzij een hattrick van Michael de Leeuw.

Als FC Emmen wint van NAC, speelt de ploeg van trainer Dick Lukkien zondag ook in eigen stadion de finale tegen NEC of Roda JC. Bij het duel tussen die clubs in Nijmegen zijn donderdag 1500 toeschouwers welkom. Ook bij de duels in de play-offs om Europees voetbal mogen woensdag voetbalfans het stadion in. Feyenoord kan 6500 fans ontvangen tegen Sparta, FC Utrecht mag 3000 supporters naar binnen laten tegen FC Groningen.

Bij alle wedstrijden moeten de bezoekers aan de stadionpoort een negatieve uitslag van een coronatest kunnen laten zien. Het kabinet gaf maandag toestemming voor de terugkeer van publiek in de voetbalstadions.