FC Emmen verspeelt in laatste minuut zege op RKC

EMMEN (ANP) - FC Emmen heeft in de laatste minuut van de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk een overwinning verspeeld. De ploeg van trainer Dick Lukkien koerste voor eigen publiek af op een overwinning, maar de Spaanse invaller Julen Lobete trok de stand in de 90e minuut gelijk: 1-1. Lobete scoorde op aangeven van een andere invaller, Florian Jozefzoon.

FC Emmen stond lang op voorsprong dankzij een fraaie treffer van Lucas Bernadou, na bijna een uur spelen. De middenvelder ontfutselde samen met een ploeggenoot RKC-spits Michiel Kramer de bal en begon vanaf eigen helft aan een lange solo. Na een voorzet vanaf de linkerkant kreeg de Fransman de bal via een RKC'er in het strafschopgebied weer voor zijn voeten en hij haalde vervolgens met links hard en doeltreffend uit: 1-0.

De ploeg van Lukkien was veel feller en beter dan RKC, dat vorige week tegen FC Utrecht een voorsprong van 2-0 verspeelde (2-2). De Waalwijkers wisten vrijwel geen kans te creëren. Dankzij de invallers Jozefzoon en Lobete nam RKC toch een punt mee uit Drenthe.

FC Emmen, terug op het hoogste niveau, was de competitie vorige week begonnen met een nederlaag bij PSV (4-1). In de slotseconden van dat duel liep Maikel Kieftenbeld een zware knieblessure op. De routinier staat de rest van het seizoen aan de kant.