FC Groningen accepteert schikkingsvoorstel Te Wierik niet

GRONINGEN (ANP) - FC Groningen gaat niet akkoord met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal voor een schorsing van drie duels waarvan één voorwaardelijk tegen Mike te Wierik.

De KNVB wil de Groningse verdediger schorsen na zijn rode kaart van afgelopen woensdag in het duel met Vitesse. Te Wierik werd op advies van de VAR door scheidsrechter Allard Lindhout van het veld gestuurd na een forse overtreding.

De verdediger van Groningen maakte de tackle op Loïs Openda van Vitesse die in eerste instantie niet door de arbiter werd bestraft. Te Wierik vindt dat de rode kaart hem ten onrechte gegeven is. De zaak zal donderdagavond bij de tuchtcommissie in Zeist voorkomen.

Het schikkingsvoorstel dat FC Groningen ontving naar aanleiding van de rode kaart van middenvelder Daniël van Kaam heeft de club wel geaccepteerd. Hij werd vlak voor rust door scheidsrechter Lindhout naar de kleedkamer gestuurd. Van Kaam maakte vlak voor rust hands net buiten het strafschopgebied en ontnam daarmee een doelrijke kans waardoor hij werd bestraft met direct rood.

Door de schorsing zal Van Kaam de aankomende wedstrijd van Groningen, zaterdag bij Ajax, moeten missen.