FC Groningen huurt Finse aanvaller Antman

GRONINGEN (ANP) - FC Groningen huurt aanvaller Oliver Antman voor de rest van dit seizoen van FC Nordsjaelland uit Denemarken. De hekkensluiter uit de Eredivisie heeft ook een optie tot koop op de 21-jarige Finse voetballer bedongen.

Antman speelt sinds 2018 voor Nordsjaelland. De aanvaller was Fins jeugdinternational en heeft inmiddels ook drie interlands voor de A-ploeg achter zijn naam staan, waarin hij twee keer scoorde. Antman speelde in totaal 66 officiële wedstrijden voor Nordsjaelland, waarin hij negen doelpunten maakte en vier assists gaf.

"Oliver staat al vanaf oktober vorig jaar bovenaan op onze wensenlijst als het gaat om aanvallende versterkingen", zegt technisch directeur Mark-Jan Fledderus. "Oliver is een veelzijdige aanvaller met snelheid en diepte in zijn spel. Hij is bovendien sterk in één-tegen-één-acties. Oliver kan op diverse posities voorin goed uit de voeten en wij denken dat hij direct van waarde kan zijn voor het team."

FC Groningen staat onderaan in de Eredivisie met 12 punten. De club trok deze winter ook al de verdedigers Matej Chalus en Mads Bech Sørensen en de middenvelders Johan Hove en Aimar Sher aan.