FC Groningen komt na rust terug tegen FC Twente

GRONINGEN (ANP) - De subtoppers FC Groningen en FC Twente hebben elkaar in evenwicht gehouden. Het duel tussen de nummers 6 en 7 van de Eredivisie eindigde in 2-2. Twente stond bij rust met 2-0 voor, maar de thuisclub knokte zich in de tweede helft terug.

FC Groningen heeft halverwege de competitie 3 punten meer dan FC Twente. Beide clubs hopen aan het einde van het seizoen te kunnen meedoen aan de play-offs om Europees voetbal.

Twente nam in de 12e minuut de leiding via verdediger Dario Dumic, die raak kopte uit een hoekschop van linksback Gijs Smal. Thijs van Leeuwen verdubbelde 10 minuten later de voorsprong. De 19-jarige aanvaller, die als vervanger van Václav Cerny voor het eerst in de basis startte, kon de bal ongehinderd langs doelman Sergio Padt schieten. Cerny liep drie dagen eerder in de verloren thuiswedstrijd tegen Ajax (1-3) een zware knieblessure op en komt dit seizoen niet meer in actie.

Trainer Danny Buijs van FC Groningen voerde in de rust drie wissels door en dat had al snel het gewenste effect. Ramon Lundqvist, een van de nieuwkomers, stelde met een fraaie actie Ahmed El Messaoudi in staat de aansluitingstreffer te maken. Spits Jørgen Strand Larsen tikte in de 66e minuut de gelijkmaker binnen op aangeven van Gabriel Gudmundsson.