FC Groningen mist vier verdedigers tegen RKC

GRONINGEN (ANP) - FC Groningen moet het vrijdag tegen RKC Waalwijk zonder vier verdedigers stellen. Liam van Gelderen, Yahya Kalley en Marin Sverko ontbreken vanwege een blessure, Neraysho Kasanwirjo is ziek.

"We missen met vier spelers de halve achterhoede. We hebben nog vier verdedigers over, dus dan is het ook wel duidelijk hoe het achterin zal staan", aldus trainer Frank Wormuth, die met zijn ploeg pas twee keer wist te winnen.

"Het is jammer dat we beperkt worden in onze keuzes, want hoewel we tegen AZ geen lekker gevoel hadden bij de uitslag, heb ik wel ontwikkeling gezien", zegt Wormuth. "Onze statistieken waren bijvoorbeeld heel veel beter dan in voorgaande wedstrijden en op sommige onderdelen zelfs beter dan AZ. Maar als je cadeautjes weggeeft, wordt het moeilijk om te winnen. En als je met 4-1 verliest, dan snap ik dat het wat vreemd overkomt als de trainer toch positief is."

Twaalfde plaats

FC Groningen heeft na acht duels pas acht keer gescoord en incasseerde al zestien treffers. De ploeg van Wormuth, afgelopen zomer overgekomen van Heracles Almelo, staat twaalfde.

FC Groningen - RKC begint om 20.00 uur en luidt de negende speelronde in.