FC Groningen pakt tegen FC Twente eindelijk weer punt

GRONINGEN (ANP) - FC Groningen heeft weer eens een punt gepakt in de Eredivisie. Na zeven achtereenvolgende nederlagen gebeurde dat uitgerekend in de thuiswedstrijd tegen FC Twente, dat meespeelt om de bovenste plaatsen. In de Euroborg werd het 1-1. FC Groningen heeft nu 1 punt meer dan SC Cambuur, dat onderaan staat.

Al na 5 minuten zette Sem Steijn FC Twente op voorsprong. De middenvelder, die de voorkeur had gekregen boven Michel Vlap, schoot raak na een voorzet van Václav Cerný. De bezoekers kregen vervolgens meer kansen. Zo schoot Virgil Misidjan net voorlangs en kopte Ricky van Wolfswinkel over.

Daarna nam de thuisclub wat meer initiatief, hetgeen leidde tot mogelijkheden voor onder anderen Daleho Irandust en Elvis Manu. Beide keren echter redde Lars Unnerstall, de uiterst betrouwbare Duitse doelman in dienst van de club uit Enschede.

Juiste plek

Ook na de hervatting bleef Groningen aandringen. Manu, de debutant die eerder in de Eredivisie onder meer speelde voor Feyenoord, was gevaarlijk met een schot. Opnieuw stond Unnerstall op de juiste plek.

In de 69e minuut werd het alsnog gelijk. Oliver Antman, de Finse nieuweling aan Groningse zijde, schoot na een voorzet van Johan Hove raak. Hij stond net enkele minuten in het veld, als vervanger van Joey Pelupessy.

Bij FC Twente viel Michal Sadílek al na iets meer dan een half uur geblesseerd uit.