FC Groningen verliest ook van Cambuur en zakt naar laatste plaats

GRONINGEN (ANP) - FC Groningen is in de Eredivisie naar de laatste plaats gezakt. Het elftal van interim-trainer Dennis van der Ree verloor van directe concurrent SC Cambuur (0-1). FC Volendam, Cambuur en Groningen hebben nu allemaal 12 punten. Als Volendam later op donderdag van Ajax verliest, nemen de Noord-Hollanders op basis van een slechter doelsaldo de laatste plek van Groningen over.

De wedstrijd in de Euroborg werd in de slotfase tijdelijk onderbroken nadat een groepje boze fans van de thuisclub het veld bestormde. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus heeft vanwege het uitblijven van prestaties al langer te maken met flinke kritiek.

Voor rust noteerde Luciano Valente de enige kans. De middenvelder van FC Groningen stiftte de bal in de 8e minuut in het zijnet. Verder gebeurde er voor beide doelen nagenoeg niets.

De tweede helft was iets vermakelijker. Valente kreeg na een uur spelen zijn tweede kans, maar de voor Cambuur debuterende doelman Robbin Ruiter redde. In de 77e minuut opende Daniël van Kaam de score voor Cambuur. De voormalig speler van Groningen schoot de bal, na een voorzet vanaf links, in de verre hoek raak.

Nadat het duel na een korte onderbreking werd hervat, maakte Groningen nog bijna gelijk. De lat voorkwam een doelpunt.