FC Twente langer door met doelman Drommel

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft het contract met doelman Joël Drommel verlengd tot medio 2021. De 22-jarige keeper had een belangrijk aandeel in het kampioenschap van Twente in de eerste divisie. "Zijn bijdrage is enorm geweest, met contractverlenging geeft hij een belangrijk signaal af", zegt technisch directeur Ted van Leeuwen over Drommel, die gekozen werd tot beste keeper van de eerste divisie. Twente heeft een optie in het contract opgenomen voor nog een seizoen.

Veertien keer hield Drommel afgelopen seizoen de 'nul' en dat was het vaakst van alle doelmannen in de Keuken Kampioen Divisie. De jonge keeper werd door de supporters gekozen tot speler van het jaar. "Ik denk dat een jaartje op een lager niveau goed voor me is geweest. Soms moet je een stapje terugzetten, om er twee vooruit te kunnen doen", zegt Drommel, die zich verder wil blijven ontwikkelen in Enschede.

"Wij als technische staf zijn geweldig blij met zijn beslissing. Hij maakte een sportieve keuze en geen financiële", aldus Van Leeuwen.