FC Twente viert Europese rentree met zege in Belgrado

BELGRADO (ANP) - FC Twente is na acht jaar afwezigheid overtuigend teruggekeerd in Europa. De Enschedeërs, die vorig seizoen als vierde eindigden in de Eredivisie, versloegen donderdag in Belgrado de Servische nummer 3 FC Cukaricki in de derde voorronde van de Conference League: 1-3.

De return in Enschede is volgende week. De winnaar over twee duels neemt het in de play-offs op tegen de Italiaanse club Fiorentina. In de play-offs is een plek in het hoofdtoernooi van de Conference League te verdienen.

FC Twente begon overtuigend in het stadion van Partizan Belgrado, waar Cukaricki naar uitweek voor deze Europese confrontatie. Ricky van Wolfswinkel kon het elftal van trainer Ron Jans al na een halve minuut op voorsprong zetten, maar doelman Novak Micovic redde op zijn inzet.

Voorsprong

In de 8e minuut konden de vierhonderd meegereisde fans van Twente, in een verder grotendeels leeg stadion, alsnog juichen. Daan Rots kopte raak uit een voorzet van Virgil Misidjan (0-1). Na een half uur spelen verdubbelde Michel Vlap de voorsprong voor de Tukkers. Opnieuw was Misidjan de aangever. De aanvaller haalde de achterlijn en legde de bal terug op Vlap, die doeltreffend uithaalde.

De mee opgekomen verdediger Joshua Brenet zorgde nog voor de rust voor de derde treffer van Twente. Van Wolfswinkel gaf de bal in de loop goed op hem mee.

FC Twente verslapte na rust wat en liet Cukaricki na een uur spelen zelfs wat dichterbij komen via een doelpunt van Stefan Kovac. Verder kwamen de Serviërs niet, zodat Twente zich al voorzichtig mag verheugen op een dubbele confrontatie met Fiorentina.

De club uit Florence eindigde vorig seizoen als zevende in de Italiaanse Serie A en stroomt pas in de play-offs het toernooi om de Conference League in.