FC Utrecht neemt Veerman over van Heerenveen

UTRECHT (ANP) - Henk Veerman zet zijn voetballoopbaan voort bij FC Utrecht. De 30-jarige aanvaller wordt overgenomen van sc Heerenveen. Beide clubs bevestigden woensdag de overname, zonder zich uit te laten over een transfersom. Veerman tekende in Utrecht een contract tot de zomer van 2024.

Veerman speelde in totaal in twee periodes 168 officiële wedstrijden voor Heerenveen. Dat deed hij eerst, nadat hij in 2015 was overgekomen van FC Volendam, tot 2018. Na twee seizoenen bij het Duitse FC St. Pauli, uitkomend op het tweede niveau, keerde hij in 2020 terug in Friesland. In totaal kwam hij voor Heerenveen uit op 46 doelpunten. De club had met Sydney van Hooijdonk, gehuurd van Bologna, al ingespeeld op het vertrek van Veerman.

"Henk is een echte targetman. Hij is groot, sterk en heeft scorend vermogen", zegt Jordy Zuidam, technisch directeur van FC Utrecht. "We voegen met Henk een extra wapen aan onze selectie toe, die wedstrijden kan openbreken."

De aanvaller was al net zo enthousiast. "Ik ben enorm trots en blij om hier te mogen voetballen", zei Veerman, die al langer aasde op een transfer naar FC Utrecht. Een overleden vriend van hem was supporter van de club. "Hij stond geregeld op de Bunnikside. Dan is het enorm mooi dat je de belofte die je hebt gemaakt kan nakomen en voor FC Utrecht hopelijk een rol kan gaan spelen."