FC Utrecht zet opmars voort met winst bij Excelsior

ROTTERDAM (ANP) - FC Utrecht is bezig aan een opmars in de Eredivisie. De ploeg van trainer Henk Fraser versloeg zondag Excelsior in Rotterdam met 1-0 en pakte, na een moeizame competitiestart, uit de laatste vier duels 10 punten.

Beide teams begonnen het duel met 9 punten uit zeven duels. Een mooi totaal voor Excelsior, maar voor het ambitieuze Utrecht ver onder de maat. Fraser had voor het eerst een basisplaats ingeruimd voor de huurlingen Amin Younes en Naoki Maeda. Zij zagen hoe Excelsior in de beginfase de beste kansen kreeg via Mike van Duinen en Kenzo Goudmijn. Maar halverwege de eerste helft ging het initiatief naar de bezoekers, waarbij Maeda net niet kon scoren nadat hij door door Sander van de Streek was bediend.

Scoren deed Van de Streek dan maar zelf. Met zijn eerste treffer van het seizoen - een kopbal uit een hoekschop van Can Bozdogan - bezorgde hij FC Utrecht in de 31e minuut een 1-0 voorsprong. Op aangeven van opnieuw Van de Streek miste Bas Dost niet veel later de kans op de 0-2.

Pas in de slotfase zette Excelsior de bezoekers onder druk. Veel kansen leverde dat niet op, al schreeuwde Excelsior om een strafschop nadat Van Duinen onderuit leek te zijn gehaald door Mark van der Maarel. Scheidsrechter Richard Martens zag er geen overtreding in en kreeg daarbij de steun van de VAR.