FedEx voelt afzwakkende wereldeconomie

MEMPHIS (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse pakketvervoerder FedEx voelt naar eigen zeggen de afzwakkende wereldwijde economische omstandigheden en handel, onder meer in Europa. Het bedrijf stelt dan ook in het afgelopen kwartaal tegenvallende resultaten te hebben behaald. De winstverwachtingen voor het hele boekjaar werden opnieuw verlaagd.

FedEx wees daarbij specifiek op de afzwakkende prestaties bij zijn internationale activiteiten. De nettowinst in het eind februari afgesloten derde kwartaal van het gebroken boekjaar zakte naar 739 miljoen dollar, van ruim 2 miljard dollar een jaar eerder. De omzet ging wel omhoog, met een half miljard naar 17 miljard dollar.

Het moederbedrijf van het Nederlandse TNT zei te werken aan initiatieven om de prestaties te verbeteren, door onder meer kosten te besparen. FedEx stelde de winstverwachting voor heel zijn boekjaar opnieuw neerwaarts bij, naar tussen 15,10 dollar en 15,90 dollar per aandeel. In december dacht het bedrijf nog aan 15,50 dollar à 16,60 dollar per aandeel.

In de handel nabeurs op Wall Street ging het aandeel FedEx behoorlijk omlaag.