Fedja van Huêt keert na acht jaar terug op de planken

Acteur Fedja van Huêt is komend seizoen voor het eerst in acht jaar in het theater te zien. Hij speelt de mannelijke hoofdrol in de nieuwe bewerking van Vrijdag van Hugo Claus die Toneelgroep Maastricht gaat opvoeren.

Het stuk vertelt over een man, George, die thuiskomt nadat hij vervroegd vrijgelaten is uit de gevangenis. Hij is veroordeeld wegens ontucht met zijn 19-jarige dochter die vertrokken is naar de grote stad. Zijn vrouw Jeanne heeft tijdens Georges’ afwezigheid troost gevonden bij zijn beste vriend Erik en is recentelijk bevallen van een dochter.

De vrouwelijke hoofdrol wordt gespeeld door Anniek Pheifer. De andere rollen zijn voor Sander Plukaard en Frieda Barnhard. De regie is in handen van Michel Sluysmans. De première van het stuk is zondag 10 oktober in Theater aan het Vrijthof in Maastricht, daarna volgt een tournee door heel Nederland.

Van Huêt liet in 2013 het toneel achter zich om zich toe te leggen op een succesvolle televisie- en filmcarrière. Hij was eerder in 2003 ook te zien in een toneelversie van Vrijdag; toen speelde hij de rol van Erik.