Feestende Moldaviërs na Oekraïne publieksfavoriet

Moldavië heeft zaterdag een groot deel van Europa en Australië aan het dansen gezet. Het samenwerkingscollectief tussen de groepen Zdob și Zdub en de Advahov Brothers werd achter Oekraïne tweede bij de televoters.

De thuisstemmers beloonden de vrolijke inzending met liefst 239 punten. Dat was opmerkelijk want na het uitdelen van de jurypunten had Trenulețul nog maar veertien punten van de jury's gekregen en stond het met een twintigste plaats bijna onderaan. Zdob și Zdub en de Advahov Brothers werden uiteindelijk zevende.

Een soortgelijke situatie ontstond in 2019 toen Noorwegen de absolute publieksfavoriet was. KEiiNO sprong toen in het oog met het liedje Spirit in the Sky waarin traditionele joikzang was verwerkt. Het nummer was bij de jury's goed voor veertig punten terwijl het publiek het trio liefst 291 punten gaf. De Noren eindigden daardoor zesde.

Zdob și Zdub deed al voor de derde keer mee met het songfestival. In 2005 finishte de groep op de zesde plaats en in 2011 werden de heren twaalfde.