Femke Halsema bezoekt Amsterdams festival Milkshake

Femke Halsema brengt zaterdagavond een bezoek aan het festival Milkshake, dat op zaterdag en zondag plaatsvindt in Amsterdam. Dat laat een woordvoerder aan het ANP weten.

Milkshake, dat inmiddels elf jaar bestaat, geldt als een van de populairste queer-feesten van Nederland. De burgemeester van Amsterdam bezocht in 2018 al de 'mini-editie' van het festival. Een dag voor het 'echte' festival vond het Mini Milkshake plaats, waar honderden verstandelijk gehandicapten dezelfde 'experience' beleefden als de bezoekers van Milkshake.

Halsema was zaterdagmiddag bij de opening van de Amsterdam Pride-week in het Vondelpark. Daar betoogde de burgemeester dat de strijd voor gelijke rechten voor lhbti'ers vooruitgang boekt, maar nog niet gestreden is. Aan de opening in het Vondelpark ging de Pride Walk vooraf, een demonstratie voor gelijke rechten voor lhbti'ers wereldwijd.

Tijdens de Amsterdam Pride-week, met dit keer als thema My Gender, My Pride, zijn er dansfeesten, filmfestivals, sportevenementen, debat en cultuur. Volgende week zaterdag is de beroemde Canal Parade met tachtig boten, die doorgaans honderdduizenden bezoekers trekt.