Ferrari vecht alsnog tijdstraf Vettel aan

MARANELLO (ANP) - Ferrari zet alsnog alles in het werk om de tijdstraf van Sebastian Vettel in de Grote Prijs van Canada ongedaan te krijgen. De Formule 1-renstal heeft een formeel verzoek neergelegd bij de autosportfederatie FIA om die straf te herzien.

Vettel reed van start tot finish aan de leiding op het circuit van Montreal, met Lewis Hamilton vlak achter hem. Toen Vettel zich verkeek in een bocht en een stuk door het gras naast de baan moest, hinderde hij Hamilton bij het terugrijden op het circuit. De raceleiding legde Vettel 5 strafseconden op, hetgeen betekende dat de Duitser na afloop van de eerste naar de tweede plaats werd teruggezet.

Vettel voelde zich bestolen en Ferrari wilde meteen een klacht indienen, maar de regels van de Formule 1 staan geen beroep toe tegen een straf uitgedeeld tijdens de race. De renstal maakt nu gebruik van een artikel uit de internationale sportcode om de straf aan te vechten. Ferrari moet daarvoor wel bewijs aanleveren dat ten tijde van de race niet bekend was, maar dat Vettel wel kan vrijpleiten. Ferrari wilde niet prijsgeven wel bewijs dat is.