Festival Eric Vloeimans gaat door, Hans Dulfer is hoofdact

Het nieuwe muziekfestival Horn of Plenty van trompettist Eric Vloeimans gaat door, ondanks de coronarestricties die op dit moment nog in de theaters gelden. Dat heeft productiehuis De Mannen donderdag laten weten.

Het festival Horn of Plenty vindt plaats op 22, 23 en 24 april in de Brabanthallen in Den Bosch. De hoofdact op zaterdagavond is muzikant Hans Dulfer. De kaartverkoop gaat van start op 15 februari.

Horn of Plenty wordt een driedaags muziekfestival waarin blaasmuziek centraal staat. Er zijn optredens van zowel grote favorieten als nieuwe talenten. Vloeimans heeft gekozen voor Den Bosch omdat in Brabant de liefde voor blaasmuziek heel prominent aanwezig is en wordt uitgedragen.

De programmering beslaat zo'n dertig concerten. Grote namen die hebben toegezegd op te treden zijn Harmen Fraanje, Han Bennink, het Paradiso Orchestra en het Amsterdam Brass Quintet. Eric Vloeimans geldt als een van de belangrijkste trompettisten van Nederland. Recent kreeg hij een Edison Oeuvre Award voor zijn grote grote bijdrage aan de Nederlandse muziekwereld.