Festival Primavera Sound in Barcelona gaat weer niet door

Het Spaanse festival Primavera Sound gaat ook dit jaar niet door vanwege het coronavirus. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt, die spreekt over "een pijnlijk besluit". Het festival, dat ieder jaar in Barcelona plaatsvindt, zou van 2 juni tot en met 6 juni zijn.

De organisatie stelt dat er geen normale voorbereiding van het festival kan plaatsvinden zolang het onzeker is of het evenement kan doorgaan. In Spanje gelden net als in veel andere landen strenge coronamaatregelen en grote evenementen zijn er momenteel niet toegestaan. "Het is een pijnlijk besluit, maar we weten ook dat dit de juiste beslissing is. Vooral voor degenen die hun reis van tevoren moeten plannen", is te lezen op de festivalsite.

Het festival werd in 2001 voor het eerst georganiseerd. Jaarlijks trekken duizenden festivalgangers vanuit heel Europa naar Primavera Sound. Het festival richt zich vooral op indierock, noise rock, alternatieve elektronische muziek en alternatieve rockmuziek. Vorig jaar ging het festival ook al niet door.