Festival Primavera Sound uitgesteld om coronavirus

Het Spaanse muziekfestival Primavera Sound bij Barcelona wordt vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus verplaatst. In plaats van op 3 tot 7 juni wordt het evenement nu van 26 tot 30 augustus georganiseerd, meldt de organisatie zaterdag.

Vanwege de uitzonderlijke situatie rond de coronacrisis zag de organisatie geen andere optie. "Onze absolute prioriteit is de veiligheid van ons publiek, de artiesten en iedereen die bij het festival is betrokken", staat in een verklaring. Tickets blijven geldig voor de nieuwe datum.

Spanje behoort tot de landen die het zwaarst zijn getroffen door het virus. Het dodental door de uitbraak van het coronavirus in Spanje was zaterdag met 832 gestegen naar 5690.

Grote gevolgen

Primavera Sound is een van de grootste festivals in Europa met een bezoekersaantal van 175.000 mensen. De verplaatsing kan grote gevolgen hebben voor overige festivals in Europa en de tourschema's van de geboekte artiesten.

De headliners van Best Kept Secret (half juni) en Down The Rabbit Hole (begin juli) staan ook allemaal op het affiche van Primavera Sound. Het gaat om artiesten als The National, The Strokes, Massive Attack, Disclosure en Tyler, The Creator.