Festivalorganisator Vunzige Deuntjes start eigen muzieklabel

Festivalorganisator Vunzige Deuntjes is een eigen muzieklabel begonnen: Vunzige Deuntjes Music. Het label wil een podium bieden aan jong talent en hen ondersteunen bij de start van hun carrière, heeft het bedrijf dinsdag bekendgemaakt.

Vunzige Deuntjes, dat sinds 2011 clubavonden en festivals organiseert in Nederland en België, was altijd al op zoek naar nieuwe namen voor hun line-ups. "We hebben ook altijd gekeken naar artiesten in onze ‘eigen achtertuin’. Jonge honden waar we oprecht in geloven, die bij ons hun eerste boeking kregen, en zo doorgroeiden. Dat is ook precies wat we nu met het label willen: die springplank bieden en artiesten begeleiden bij de eerste stappen in de industrie", zegt labelmanager Raynor Bruges.

Enkele van de artiesten die als eerste hebben getekend, zijn DJ WEF, Rockefellababe, Vunzige Deuntjes Soundsystem, Max Wallin en Makkie.

Vunzige Deuntjes organiseert jaarlijks meer dan honderd evenementen, waaronder Vunzige Deuntjes Festival in het Amsterdamse Bos en Parels van de Stad.