Feyenoord-aanvoerder Berghuis: we moeten terug naar de tekentafel

HEERENVEEN (ANP) - Feyenoord-aanvoerder Steven Berghuis was hard in zijn oordeel na de nederlaag bij sc Heerenveen (3-0). De aanvaller oordeelde dat zijn elftal tactisch was afgetroefd door Heerenveen en dat Feyenoord niet bij machte was daar een antwoord op te geven. "Ik zou zeggen: terug naar de tekentafel. Daar moeten we het oplossen", zei Berghuis tegen ESPN.

"Ik denk dat we met name de eerste helft heel slecht voor de dag kwamen", vervolgde Berghuis. "Tactisch hadden we het moeilijk. Zij hadden een overwicht op het middenveld. Zij misten op papier één buitenspeler. Dit hadden we niet helemaal verwacht. Dat zag je ook. Daarin zijn we te kort geschoten. Daar verlies je de wedstrijd."

Het lukte de spelers van Feyenoord niet het om te zetten. Berghuis: "In het veld hadden we daar heel erg moeite mee. We waren wel aan het zoeken maar kregen het gewoon niet voor elkaar."

De tweede helft was iets beter, vond Berghuis. "Maar waar hebben we het over? We hebben met 3-0 verloren. Dan kun je daar niet echt over spreken."