Feyenoord-coach Slot kiest nieuwe aanvoerder in september

ARNHEM (ANP) - Het is nog niet duidelijk wie dit seizoen de eerste aanvoerder van Feyenoord is. Verdediger Gernot Trauner droeg zondag in de met 5-2 gewonnen uitwedstrijd tegen Vitesse de aanvoerdersband, maar dat zegt nog niets, zei trainer Arne Slot.

"Vandaag deden in het basisteam nog maar drie spelers mee van het team dat de finale van de Conference League speelde", aldus Slot. "We moeten nu eerst even op elkaar ingespeeld raken. En dan kijken we in september wie de aanvoerder wordt."

De coach gaf aan dat de rol van een aanvoerder in zijn ogen soms wat wordt overschat. "De aanvoerder is in mijn ogen niet altijd de leider. Het gaat er ook om wie je na afloop goed kan representeren", zei Slot, die daarna verwees naar de tijd dat Steven Berghuis aanvoerder van Feyenoord was. De huidige Ajacied draaide er vaak niet omheen en zei waar het in zijn ogen op stond. "Dat waren altijd direct hele scherpe analyses, waarmee ik niet wil zeggen dat Steven dat niet kan."

Slot wil er ook vanaf dat als de aanvoerder op de bank begint en later in de wedstrijd invalt, alsnog de band om zijn schouder krijgt. Dat gebeurde vorig seizoen geregeld met Jens Toornstra. "Dan was iedereen drukker met die band bezig, dan met voetballen. Het heeft wat mij betreft geen noodzaak."