Feyenoord haalt middenvelder Wieffer naar De Kuip

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord heeft zich versterkt met Mats Wieffer. De 22-jarige middenvelder komt over van Excelsior en tekent een contract voor vier jaar. Hij is de tweede aanwinst voor het nieuwe seizoen. Centrumspits Danilo kwam al transfervrij over van Ajax.

"Mats is een jonge maar zeer solide middenvelder die we al een tijdje in de gaten houden", vertelt technisch directeur Frank Arnesen. "Hij heeft zich afgelopen seizoen in de Keuken Kampioen Divisie als een van de dragende spelers van Excelsior bewezen. Bij ons krijgt hij de tijd en ruimte om zich verder te ontwikkelen, zodat hij kan laten zien dat hij ook op dit niveau mee kan."

"Ik had het gevoel dat ik klaar was voor een volgende stap en dan is het extra mooi dat een grote club als Feyenoord zich voor je meldt", reageert Wieffer. "Ik hoefde er dus niet lang over na te denken of ik naar Feyenoord wilde. Nu ik hier ben ga ik er alles aan doen om te bewijzen dat ik hier ook hoor."

De uit Overijssel afkomstige Wieffer begon zijn voetbalcarrière in zijn geboorteplaats bij RKSV NEO Borne. Daar werd hij in 2010 gescout door FC Twente. Hij vertrok twee jaar geleden naar Excelsior, waarmee hij naar de Eredivisie promoveerde.