Feyenoord huurt Hendrix voor anderhalf seizoen van Spartak Moskou

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord heeft per direct Jorrit Hendrix bij de selectie gehaald. De 26-jarige middenvelder wordt voor anderhalf seizoen gehuurd van Spartak Moskou. Feyenoord heeft bovendien een optie tot koop.

Hendrix debuteerde in 2013 voor PSV in de Eredivisie. In de winter van 2021 maakte hij na 173 competitieduels voor de Eindhovenaren de overstap naar Spartak Moskou.

"Na het vertrek van meerdere spelers sinds de zomer en de recente komst van enkele jonge, talentvolle aanwinsten wilden we graag nog een speler aan de selectie toevoegen van wie we weten dat hij direct inzetbaar is en die al heeft aangetoond het niveau aan te kunnen" zegt technisch directeur Frank Arnesen. "Met de komst van Jorrit slaan we twee vliegen in een klap."

"Hij is niet alleen als defensieve middenvelder inzetbaar, maar ook op meerdere posities in de achterhoede", vervolgt hij. "Stuk voor stuk posities die nog niet voldoende bezet waren. Daarnaast neemt hij door de ruim 200 Eredivisie- en Europese duels die hij achter zijn naam heeft staan ook de gewenste ervaring met zich mee."

Sinds de winterstop haalde Feyenoord ook al de Amerikaan Cole Bassett en de Zweed Patrik Wålemark binnen.