Feyenoord laat na koppositie alleen in handen te nemen

HERNING (ANP) - Feyenoord heeft in de Europa League nagelaten alleen aan kop te komen in groep F. Het elftal van trainer Arne Slot stond bij FC Midtjylland halverwege op een comfortabele voorsprong (0-2), maar dat bleek niet voldoende voor de overwinning: 2-2.

De Rotterdammers profiteerden zo nauwelijks van het gelijkspel tussen Sturm Graz en Lazio (0-0). Feyenoord verloor de eerste speelronde ruim van Lazio (4-2), waarna Sturm Graz met liefst 6-0 werd verslagen. Alle vier de ploegen hebben na drie speelronden 4 punten. Feyenoord, dat volgende week Midtjylland in De Kuip ontvangt, leidt op basis van het beste doelsaldo.

Lutsharel Geertruida keerde bij Feyenoord terug in het basiselftal. De rechterverdediger ontbrak sinds eind augustus in het elftal wegens de ziekte van Pfeiffer. Tegen NEC (1-1) viel hij zondag al wel weer in. Marcus Pedersen verdween tegen de Denen naar de reservebank.

Openingstreffer

Slot voerde in vergelijking met de wedstrijd tegen NEC nog een wijziging door. De Pool Sebastian Szymanski begon in plaats van Alireza Jahanbakhsh.

Szymanski opende halverwege de eerste helft de score. De arbitrage keurde het doelpunt eerst nog af, omdat spits Danilo buitenspel zou hebben gestaan toen Szymanski de combinatie met hem aanging. Bij het terugkijken van de beelden bleek Danilo aan de voor hem net goede kant van de verdediger te staan.

Comeback

De gepasseerde Jahanbakhsh mocht na een half uur spelen alsnog het veld in, als vervanger van Oussama Idrissi. De buitenspeler liep een spierblessure in zijn bovenbeen op toen hij aan wilde zetten voor een sprint.

Feyenoord had kort voor rust nog een keer baat bij de aanwezigheid van de videoscheidsrechter. De Rotterdammers mochten in de 43e minuut een strafschop nemen, omdat bleek dat de Braziliaanse middenvelder Evander hands maakte bij een vrije trap van Orkun Kökcü. De aanvoerder benutte de penalty zelf.

Voor Feyenoord viel de aansluitingstreffer in de tweede helft te vroeg. Gustav Isaksen scoorde in de 54e minuut met een schot in de verre hoek. Feyenoord stond behoorlijk onder druk, maar leek de overwinning wel mee te nemen. De Braziliaan Juninho maakte in de 85e minuut alsnog van dichtbij gelijk (2-2).