Feyenoord met doelman Bijlow tegen Maccabi Haifa

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord speelt donderdag tegen Maccabi Haifa in de Conference League met Justin Bijlow in het doel. De doelman is voldoende hersteld van een besmetting met het coronavirus, zei coach Arne Slot.

De trainer van de Rotterdammers die al zeker zijn van de groepswinst, gaf zijn hele opstelling voor de wedstrijd. "Naast Bijlow spelen we achterin met Marcus Pedersen, Lutsharel Geertruida, Marcos Senesi en Ramon Hendriks, op het middenveld Fredrik Aursnes en Mark Diemers en voorin João Teixeira, Naoufal Bannis, Cyriel Dessers en Reiss Nelson", aldus Slot.

De coach mist de geblesseerde Gernot Trauner en Orkun Kökçü en de geschorste Guus Til. Feyenoord laat de Iraanse aanvaller Alireza Jahanbakhsh niet spelen tegen het team uit Israël. "Die situatie is bekend", zei Slot, waarmee hij verwees naar het eerdere besluit waarmee de club wil voorkomen dat de Iraniër in de toekomst mogelijk niet meer uit kan komen voor de nationale ploeg.

Ander elftal

Slot wil een aantal jongens speeltijd gunnen die tot nu toe minder minuten hebben gemaakt. "Het nadeel is dat die posities niet overeenkomen met de jongens die we al missen. Dat zorgt ervoor dat er een ander elftal staat."

De trainer benadrukte dat hij net als de naast hem zittende middenvelder Aursnes wil blijven winnen met Feyenoord, ook al doet het resultaat tegen Maccabi Haifa er sportief niet meer toe. "Fredrik zei dat goed, dat het een goede gewoonte is dat je voor de winst wil gaan." Financieel maakt het wel verschil of je wint en dat zorgt er volgens Slot ook voor dat hij niet alle basisspelers rust heeft gegeven.

De wedstrijd tegen Maccabi Haifa in De Kuip begint donderdag om 21.00 uur.