Feyenoord met drie wijzigingen tegen Fortuna Sittard

SITTARD (ANP) - Feyenoord begint aan de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard met drie andere spelers dan in de laatste wedstrijd voor de interlandperiode tegen FC Groningen. Bart Nieuwkoop, Eric Botteghin en Nicolai Jørgensen hebben in Limburg een basisplaats gekregen van trainer Dick Advocaat, die onder anderen Justin Bijlow, Tyrell Malacia, Ridgeciano Haps en Leroy Fer mist vanwege blessures. Uros Spajic is uit voorzorg buiten de selectie gelaten, omdat hij afgelopen week bij de nationale ploeg van Servië was waarbij een aantal coronagevallen zijn vastgesteld.

Botteghin vervangt Spajic centraal achterin. Lutsharel Geertruida speelt bij afwezigheid van Malacia en Haps als linksback. Daardoor komt rechts achterin een plek vrij voor Nieuwkoop. Spits Jørgensen is weer eens fit genoeg om te spelen, waardoor Bryan Linssen op zijn favoriete positie links voorin kan staan. Jørgensen begint aan zijn honderdste wedstrijd in de eredivisie.

Orkun Kökcü haakte vorige week geblesseerd af bij Turkije, maar de middenvelder staat bij Feyenoord in de basis. Voor Mark Diemers is het duel met Fortuna Sittard een weerzien met de club waarvoor hij de afgelopen 2 jaar speelde.