Feyenoord met Kökçü en nagenoeg fitte selectie tegen Heracles

ROTTERDAM (ANP) - Orkun Kökçü verschijnt woensdag (18.45 uur) aan de aftrap van de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en Heracles Almelo, zo meldde Feyenoord-trainer Dick Advocaat dinsdag. Kökçü raakte half december geblesseerd op de training.

"Kökçü gaat zeker beginnen", zei Advocaat, die voor het bekerduel slechts een paar wijzigingen gaat doorvoeren. "Ik ga één of twee anderen opstellen."

Advocaat doelt daarmee op de opstelling van zondag, in de wedstrijd tegen Ajax. Van de spelers uit dat duel is iedereen fit genoeg om woensdag aan te treden. "Op de tweede dag na de wedstrijd voel je het het meest. Maar ze hebben allemaal meegetraind", aldus de trainer.

"We weten allemaal het belang van deze bekerwedstrijd en die uitstraling zullen we zeker moeten hebben. Als je zondag zo'n goede partij speelt, dan is het zaak dat je het meeneemt naar de volgende wedstrijd. Maar dat is geen garantie."

Advocaat meldde dat ook Róbert Bozeník weer fit is. Daardoor zijn keeper Justin Bijlow en middenvelder João Teixeira nog de voornaamste afwezigen.