Feyenoord met Sinisterra, maar zonder zieke Senesi

ROTTERDAM (ANP) - De Argentijnse verdediger Marcos Senesi ontbreekt bij Feyenoord in de thuiswedstrijd tegen 1. FC Union Berlin in de Conference League (aanvang: 18.45 uur). De Zuid-Amerikaan is ziek. Lutsharel Geertruida is zijn vervanger in de achterhoede.

Luis Sinisterra is wel weer van de partij. De aanvaller ontbrak afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk (2-2) door een late terugkeer van interlandverplichtingen met Colombia. Trainer Arne Slot liet woensdag in zijn voorbeschouwing weten dat zijn vleugelspits nog een twijfelgeval was, omdat hij nog niet helemaal fit was. Door de rentree van Sinisterra moet Cyriel Dessers weer op de bank beginnen.

Feyenoord leidt in groep E met 4 punten. Union Berlin, de huidige nummer 5 van de Bundesliga, staat na twee speelronden op 3 punten.

Incident

In de aanloop naar het duel deed zich in Rotterdam een ernstig incident voor. Een groep hooligans viel een delegatie van de Duitse club woensdagavond in het centrum van de stad in een horecagelegenheid aan. Daarbij werd de groep van 25 personen, onder wie voorzitter Dirk Zingler en directielid Oskar Kosche, met stoelen en glazen bekogeld.

Eén vrouw uit het Duitse gezelschap raakte lichtgewond en moest naar het ziekenhuis. "Hoewel buiten haar invloedssfeer, biedt Feyenoord 1. FC Union Berlin excuses aan voor wat er is voorgevallen", liet de Rotterdamse club onder meer weten. De KNVB sprak van een schandalig voorval en bood voorzitter Zingler en zijn clubgenoten namens de hele Nederlandse voetbalwereld "ons diepgemeende medeleven" aan.