Feyenoord moet vrezen voor nieuwe straf van UEFA

PRAAG (ANP) - Feyenoord moet opnieuw vrezen voor een straf van de UEFA. Supporters van de club uit Rotterdam gooiden tijdens de uitwedstrijd tegen Slavia Praag in de Conference League voorwerpen naar een speler van de thuisclub, terwijl die een hoekschop probeerde te nemen.

Scheidsrechter Mattias Gestranius uit Finland keek het even aan. Hij liet het spel hervatten nadat de stadionspeaker fans van Feyenoord in het Nederlands had verzocht om geen voorwerpen meer op het veld te gooien. De club uit Rotterdam wordt tijdens het duel door zo'n 3000 meegereisde supporters gesteund.

Feyenoord is dit seizoen na Europese wedstrijden al zes keer bestraft door de UEFA. Aanhangers van de club staken onder meer voor en tijdens duels vuurwerk af en gooiden voorwerpen op het veld. Feyenoord liet vorige week weten dat het al bijna 280.000 euro aan boetes heeft moeten betalen. "We roepen het hiervoor verantwoordelijke deel van de supporters andermaal op om te stoppen met gedragingen die de club grote financiële en overige schade berokkenen", stelde de club.

Feyenoord kreeg een startpremie van bijna 3 miljoen euro voor deelname aan de Conference League. Een overwinning in het nieuwe toernooi van de UEFA levert 500.000 euro op, een gelijkspel 166.000 euro.