Feyenoord rekent op terugkeer Van Persie

MARBELLA (ANP) - Feyenoord rekent op de terugkeer van Robin van Persie. De gesprekken met de 34-jarige aanvaller gaan de goede kant op, zo liet een woordvoerder van de landskampioen namens de clubleiding weten. ,,Het is niet zo dat alles rond is, maar het lijkt de goede kant op te gaan.''

Van Persie beschikt bij de Turkse club Fenerbahçe over een aflopend contract. Zijn managers zijn al een tijdje bezig om een tussentijds vertrek te regelen. Naar verwachting wordt Van Persie na het weekeinde medisch gekeurd in Rotterdam. Als dat geen problemen oplevert, kan de topschutter aller tijden van Oranje in de aanloop naar de Klassieker tegen Ajax aansluiten bij de selectie van trainer Giovanni van Bronckhorst.

Van Persie debuteerde op 3 februari 2002 als invaller tegen Roda JC in de hoofdmacht van Feyenoord, dat hem enkele jaren daarvoor had weggeplukt uit de jeugd van Excelsior. De eigenzinnige tiener had als linksbuiten een aandeel in het veroveren van de UEFA Cup in 2002. Hij werd ook direct uitgeroepen tot talent van het jaar in Nederland. In de zomer van 2004 verliet Van Persie de Kuip voor een overstap naar Arsenal.

De Rotterdammer ontwikkelde zich bij de Engelse club tot een internationale vedette. Van Persie werd onder manager Arsène Wenger omgevormd tot spits en groeide uit tot aanvoerder van Arsenal. Nadat hij in het seizoen 2011-2012 met dertig doelpunten topscorer van de Premier League was geworden, maakte Van Persie een veelbesproken overstap naar Manchester United. Bij de Engelse recordkampioen wist hij eindelijk zijn droom waar te maken: kampioen worden. Met 26 treffers had Van Persie daar een groot aandeel in.

0 Reacties Doe mee met de discussie →