Feyenoord versterkt koppositie met zege tegen Union Berlin

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord heeft in groep E van de Conference League de koppositie versterkt. De ploeg van trainer Arne Slot versloeg FC Union Berlin in De Kuip met 3-1. De nog ongeslagen Rotterdamse club leidt met 7 punten. Maccabi Haifa, dat met 1-0 van Slavia Praag won, is de nieuwe nummer 2 met 4 punten. Slavia Praag en Union Berlin staan op 3 punten.

Feyenoord had het lastig in de openingsfase. Na een aantal onzekere momenten in het Rotterdamse strafschopgebied kwam de thuisclub uit de eerste serieuze kans meteen tot scoren. Na goed voorbereidend werk van Luis Sinisterra belandde de bal via een halve misser van Guus Til bij de meegekomen Alireza Jahanbakhsh, die simpel kon intikken: 1-0.

Het was een meevaller voor Feyenoord dat de snelle en creatieve Sinisterra toch van start kon gaan. De Colombiaanse vleugelspits was niet helemaal fit teruggekomen van zijn interlandverplichtingen in Zuid-Amerika. Verdediger Marcos Senesi ontbrak bij Feyenoord wegens ziekte. Lutsharel Geertruida was zijn vervanger.

Winst

Bryan Linssen zorgde in de 29e minuut voor 2-0. De Limburger anticipeerde goed op een foutje bij verdediger Robin Knoche en rondde beheerst af. De sluwe Linssen bracht daarbij de Duitser nog wel even uit balans. Door het ontbreken van de VAR hoefde Linssen niet bang te zijn voor een extra toetsing van zijn goal.

In de 35e minuut verkleinde Taiwo Awoniyi de achterstand met een rake kopbal (2-1). Slot zag het hoofdschuddend aan. Vooraf had hij benadrukt dat Feyenoord scherper moet gaan verdedigen om mee te kunnen doen om de prijzen. Dat de Nigeriaanse spits ongehinderd mocht inkoppen, was een duidelijk voorbeeld van hoe het niet moest.

Na de pauze verzuimde Feyenoord het duel snel te beslissen. Linssen, Sinisterra en Guus Til waren slordig in de afronding. Kort nadat invaller Sheraldo Becker (ex-ADO Den Haag) een grote kans namens Union Berlin had gemist, stelde Sinisterra van dichtbij de winst veilig: 3-1. De paal voorkwam daarna nog een grotere zege voor Feyenoord.