Feyenoord wil met Marciano op doel naar achtste finales

PRAAG (ANP) - Ofir Marciano verdedigt donderdag het doel van Feyenoord in de uitwedstrijd tegen Slavia Praag in de Conference League. De 32-jarige keeper uit Israël vervangt Justin Bijlow, die na een positieve coranatest in quarantaine is gegaan.

"Dat was wel even schrikken", reageerde trainer Arne Slot op de positieve test van Bijlow. "Je denkt ook meteen wie nog meer? We hebben iedereen weer getest omdat we willen voorkomen dat er geen jongens zonder klachten naar Tsjechië gaan die uiteindelijk toch besmet blijken te zijn. Maar ik ben in mijn periode bij AZ ook bijna deskundige in coranazaken geworden. We hadden toen op een geven moment 14 spelers met corona. Ik weet dus dat er de komende 10 dagen nog van alles kan gebeuren. Laten we hopen van niet."

Feyenoord nam Marciano afgelopen zomer transfervrij over van Hibernian. De Israëliër kwam in beeld na het vertrek van Nick Marsman. Marciano verdedigde eerder deze maand het doel van zijn nationale ploeg in duels met Faeröer en Oostenrijk.