Feyenoorder Fer maakt moedeloze indruk na nederlaag tegen Ajax

ROTTERDAM (ANP) - Aanvoerder Leroy Fer van Feyenoord maakte bij ESPN kort na de roemloze thuisnederlaag tegen Ajax (0-3) een moedeloze indruk. "We krijgen knullige goals tegen en maken zelfs een strafschop niet. Die penalty van mij had een breekpunt in de wedstrijd kunnen zijn. Nee, er ging bij ons niet veel goed in deze wedstrijd", beaamde de middenvelder.

De eerste twee goals van Ajax waren eigen doelpunten van Feyenoord. Fer miste vlak voor de rust bij een stand van 0-1 een strafschop. "Daar erger ik me nog het meeste aan. Zij moesten vanaf dat moment met tien man verder. Ik had 1-1 moeten maken. Dat reken ik mezelf aan."

Fer gaf toe dat het een "matige" Klassieker was tussen de twee aartsrivalen. Door de pijnlijke nederlaag kan de Rotterdamse ploeg als nummer 5 de play-offs om het laatste Europese ticket nauwelijks nog ontlopen. "We moeten ons nu maar richten op de wedstrijden die nog gaan komen", verzuchtte hij. "We moeten Europees voetbal halen. Dus we zullen ons wel moeten oprichten."