Feyenoorder Kökcü is in Lissabon voor transfer naar Benfica

LISSABON (ANP) - Orkun Kökcü is in Lissabon gearriveerd om zijn overgang naar Benfica af te ronden. De aanvoerder van Feyenoord wordt waarschijnlijk zaterdag al medisch gekeurd. Daarna ligt er een contract voor vijf seizoenen voor hem klaar.

De 22-jarige Kökcü gaf vorige week al aan dat hij Feyenoord verlaat als er een mooie club uit het buitenland zich voor hem meldt. Hij is enthousiast geraakt over Benfica na gesprekken met Fredrik Aursnes, zijn voormalige ploeggenoot die vorig jaar de overstap maakte van Feyenoord naar de kampioen van Portugal. Roger Schmidt is de trainer van Benfica. Hij ging na zijn vertrek bij PSV aan de slag in Lissabon.

Feyenoord zou minimaal 30 miljoen euro voor Kökcü willen ontvangen. Dat bedrag kan door bonussen nog flink oplopen. Zo wordt de middenvelder de duurste aankoop uit de clubgeschiedenis van Benfica.

Interlands

Kökcü wil zijn transfer snel afronden, omdat hij zich komende week moet melden bij de nationale voetbalploeg van Turkije, dat tegen Letland en Wales moet spelen in de EK-kwalificatie. Hij werd bij aankomst op het vliegveld van Lissabon opgewacht door veel Portugese journalisten, zo is te zien op beelden op sociale media.

De in Haarlem geboren Kökcü maakte in 2014 de overstap van de jeugdopleiding van FC Groningen naar die van Feyenoord. Bij de Rotterdammers debuteerde hij in 2018. Afgelopen seizoen werd Kökcü aanvoerder van Feyenoord, waarmee hij de eerste landstitel sinds 2017 behaalde. Kökcü speelde 173 wedstrijden voor de club uit Rotterdam en scoorde daarin 32 keer.