Feyenoorder Wieffer gaat met een heerlijk gevoel naar Oranje

AMSTERDAM (ANP) - Mats Wieffer meldt zich maandag met een heerlijk gevoel voor het eerst bij het Nederlands elftal. "Veel beter dan het nu gaat, dat kan bijna niet", jubelde de middenvelder na de uitzege van Feyenoord op Ajax: 3-2. "Het is allemaal heel onwerkelijk. Maar je hoort mij niet klagen."

Wieffer was slechts 5 jaar oud toen Feyenoord voor het laatst van Ajax in de Johan Cruijff ArenA won (2-1). Salomon Kalou en Dirk Kuijt scoorden op 28 augustus 2005 in Amsterdam. Dit keer was Lutsharel Geertruida de gevierde man, met zijn winnende treffer in de 87e minuut. "Maar volgens mij redde Timon vlak voor dat doelpunt ook fantastisch", doelde de 23-jarige Wieffer op een mooie redding van zijn doelman Wellenreuther op een inzet van Mohammed Kudus.

"In de eerste helft speelden we veel te veel 'lange ballen' richting onze spits", zei Wieffer. "Daar moeten we het niet van hebben. In de tweede helft hebben we het veel beter gedaan. Ik denk dat we op basis van de tweede helft niet onverdiend gewonnen hebben. Dit is een belangrijke zege in de titelrace. We staan 6 punten voor op Ajax, met nog acht duels te gaan. Maar we zijn er nog lang niet."

Bondscoach Ronald Koeman heeft Wieffer opgeroepen voor de komende duels van Oranje in de EK-kwalificatie met Frankrijk en Gibraltar. Hij is tevreden over de samenwerking tussen Frenkie de Jong en Marten de Roon, maar is ook op zoek naar een jongere compagnon voor De Jong op het middenveld. Wieffer speelde vorig seizoen nog voor Excelsior. "Ik besef soms ook niet wat er allemaal gebeurt", zei hij. "Maar ik ga met een heerlijk gevoel naar Oranje."