FIFA opent tuchtzaak tegen Duitse voetbalbond om negeren regels

DOHA (ANP/DPA) - De Duitse voetbalbond krijgt mogelijk een boete van de FIFA omdat bondscoach Hansi Flick een dag voor de WK-wedstrijd tegen Spanje zonder speler op de persconferentie verscheen. De mondiale federatie heeft de tuchtcommissie opdracht gegeven de zaak te behandelen. Alle deelnemers aan het WK zijn verplicht om voor iedere persconferentie voorafgaand aan een wedstrijd de bondscoach en een speler af te vaardigen.

Flick zat zaterdag echter alleen achter de tafel in het internationale mediacentrum in Doha. De Duitsers verblijven op zo'n 100 kilometer van Doha en Flick vond het niet verstandig om ook een speler heen en weer te laten rijden. "Dat duurt bijna drie uur. We willen geen speler die reis laten maken", zei de bondscoach. "De spelers moeten zich voorbereiden op de training voor een belangrijke wedstrijd." De Duitsers hadden gehoopt de persconferentie in hun basiskamp in Al Shamal te mogen houden, maar de FIFA eiste dat ze naar Doha zouden komen.

De ploeg van Flick hield zondag met een gelijkspel tegen Spanje (1-1) de kansen op het bereiken van de knock-outfase overeind. Duitsland, dat nu 1 punt heeft, sluit de poulefase donderdagavond af tegen Costa Rica.