FIFA schorst vier spelers Uruguay na wangedrag op WK in Qatar

ZÜRICH (ANP) - Wereldvoetbalbond FIFA heeft vier spelers van Uruguay geschorst. Fernando Muslera en José María Giménez moeten vier wedstrijden toekijken. Edinson Cavani en Diego Godín zijn voor een wedstrijd geschorst voor hun wangedrag na het gewonnen duel met Ghana (2-0) op het WK in Qatar.

De spelers van Uruguay waren woedend op scheidsrechter Daniel Siebert. De Duitser zou hen een strafschop hebben onthouden. Uruguay had zich bij een zege van 3-0 wel voor de achtste finales geplaatst. Nu bekerde Zuid-Korea verder.

Cavani sloeg na afloop een monitor van de videoscheidsrechter om. De spits ging na de wedstrijd samen met veel ploeggenoten uitgebreid verhaal halen bij arbiter Siebert en andere officials. Giménez zou zelfs een official van de FIFA een tik op zijn achterhoofd hebben gegeven. Uruguay moet voor straf bij een volgende thuiswedstrijd ook enkele tribunes leeg laten.

De FIFA is ook een onderzoek gestart naar het wangedrag van Argentijnse spelers rond de WK-finale tegen Frankrijk. Ook voor voetballers van Kroatië dreigt een straf. Zij zouden zich hebben misdragen in de wedstrijd om de derde plaats van het WK tegen Marokko.