FIFA-voorzitter Infantino: zwarte dag voor het voetbal

ZÜRICH (ANP) - Een zwarte dag voor iedereen in het voetbal. Zo omschrijft voorzitter Gianni Infantino van de mondiale federatie FIFA de ramp in een stadion in Indonesië, waarbij zeker 174 mensen om het leven kwamen. "De voetbalwereld is in shock vanwege de tragische incidenten die plaatsvonden na de wedstrijd tussen Arema FC en Persebaya Surabaya in het Kanjuruhan-stadion", aldus Infantino.

Nadat de uitspelende ploeg met 3-2 had gewonnen, kwamen supporters het veld op. Aanhangers van beide clubs raakten slaags met elkaar en met de politie, die stevig ingreep en onder meer traangas inzette. In de paniek die ontstond, werden heel wat bezoekers onder de voet gelopen. Naast de zeker 174 doden raakten ook ruim 300 mensen gewond. De tragedie in Indonesië behoort tot de grootste stadionrampen, met de meeste doden, in het voetbal.

"Dit is een donkere dag voor iedereen die betrokken is bij het voetbal, een ongekende tragedie", aldus Infantino, die in een statement zijn medeleven betuigt aan de families en vrienden van de slachtoffers.

De Indonesische voetbalcompetitie is voorlopig stilgelegd.