Film over Nederlandse meidengroep Luv’ in de maak

Filmmaker Frederik Nelck is bezig met een film over de Nederlandse meidengroep Luv', vertelt zangeres Marga Scheide aan De Telegraaf.

Nelck vertelde Scheide over zijn plan en zij was direct enthousiast. "Frederik is bij mij thuis geweest en heeft zijn filmplannen ontvouwd. Hij heeft ook een promotiefilmpje gemaakt en dat ziet er ontzettend professioneel uit. Kortom, ik ben er erg enthousiast over. Hij pakt het namelijk heel serieus aan, met een helder storyboard. Frederik werkt nu nog aan het scenario en als dat klaar is, kan de casting beginnen."

Patty Brard, die in 1980 uit de groep stapte en in 2012 nog één keer terugkeerde voor een reünie, reageert gematigd enthousiast op het nieuws. "Ze doen maar!"

Luv' maakte vorig jaar bekend te stoppen met optreden. De groep, bestaande uit Scheide, José Hoebee en Chimène van Oosterhout, maakte die keuze vanwege gezondheidsklachten van Hoebee.

De groep scoorde in de jaren 70 en 80 hits met nummers als U.O.Me (You Owe Me), Casanova en My Number One. De groep bestond toen uit Scheide, Hoebee en Brard.