Filmfestival Cannes mogelijk pas in juli

De organisatie van het filmfestival in Cannes, dat traditiegetrouw in mei plaatsvindt, sluit niet uit dat het evenement dit jaar pas in juli wordt gehouden. Een woordvoerder laat tegenover Deadline weten dat het de ontwikkeling van de coronacrisis nog even afwacht voordat er een beslissing wordt gemaakt.

"Het Festival de Cannes staat nog steeds gepland voor mei", aldus de woordvoerder, die stelt dat het festival "later in het begin van dit jaar" de wereldwijde situatie rond de pandemie zal evalueren. "Als het er dan niet beter voorstaat, gaan we aan de slag met nieuwe data, van laat in juni tot eind juli. Maar het festival zal plaatsvinden dit jaar."

Afgelopen jaar werd het filmfestival afgeblazen, alhoewel er wel een afgeslankte versie online plaatsvond in juni en er een klein alternatief festival werd georganiseerd in oktober. De burgemeester van Cannes gaf in een interview in Variety aan dat de zuid-Franse stad door het gemis van het volledige festival honderden miljoenen is misgelopen.