Filmversie van De Gorgels in de maak

Er komt een bioscoopfilm gebaseerd op de boekenreeks De Gorgels van cabaretier Jochem Myjer. Het scenario wordt geschreven door Tamara Bos, die eerder tekende voor hitfilms als Minoes en Het paard van Sinterklaas. De regie is handen van Anna van der Heide (Brammetje Baas).

Het Filmfonds heeft een financiële bijdrage aan het project toegezegd, maar de Gorgels-film bevindt zich echt nog in de eerste ontwikkelingsfase. Het gaat niet om animatiefilm, maar om een live action-speelfilm. De makers en een woordvoerder van Myjer beklemtonen dat er momenteel verder nog niets over het project te melden valt.

De Gorgels vertelt over Melle, een jongetje dat op een nacht een vreemd wezentje op zijn bed vindt, een Gorgel. Deze wezens beschermen kinderen tegen de griezelige Groenlandse Brutelaars. De boeken zijn mateloos populair.

Jochem Myjer, regisseur Anna van der Heide en producent Burny Bos werkten eerder samen aan de jeugdfilm Brammetje Baas, over een jongetje dat moeilijk stil kan zitten. Voor deze film schreef Myjer het lied Ik ben anders dan de rest.