Finale Maestro trekt meer dan twee miljoen kijkers

De finale van het programma Maestro op NPO 1 heeft zondagavond 2.021.000 kijkers getrokken, meldt Stichting KijkOnderzoek (SKO). Daarmee was het dirigeerprogramma het op één na best bekeken programma op de buis. In de finale namen Simone Kleinsma en rapper sor het tegen elkaar op voor de felbegeerde gouden baton.

Die werd uiteindelijk met 72 procent van de stemmen gewonnen door sor, die voluit Rosario Mussendijk heet. Eerder dit seizoen versloeg hij al Plien van Bennekom, Eva Cleven, Pieter Jan Hagens, Bram Krikke en Henk Spaan.

Alleen het NOS-journaal van 20.00 uur, dat vrijwel altijd op één staat, wist meer kijkers te trekken (2,67 miljoen). Het NPO-programma Denkend aan Holland, waarin presentatieduo André van Duin en Janny van der Heijden het land ontdekt "vanaf het water", was het op twee na best bekeken programma van de avond met 1,91 miljoen kijkers.

Het Half Acht Nieuws was met 1,44 miljoen kijkers goed voor plaats 5 in de lijst. Het programma op RTL 4 was hiermee het best bekeken RTL-programma van de avond. Voor SBS6 was dit Shownieuws, dat door 807.000 mensen is bekeken en daarmee op plek 11 komt.