Finale Op zoek naar Grease niet terug te kijken, fans balen

De grote ontknoping van de grootse NPO-spelshow Op zoek naar, die vrijdag werd uitgezonden, is niet terug te kijken. Dat laat AVROTROS vrijdag weten op Instagram. In het programma werd vrijdag bepaald wie de hoofdrollen in de nieuwe Nederlandse versie van de musical Grease gaan krijgen.

Maar fans die niet live konden kijken, hebben pech, laat de omroep weten. "Helaas kun je de uitzending niet online (NPO Start) of via de elektronische programmagids van je kabelaanbieder terugkijken", meldt de omroep. "Na vrijdagavond zijn de winnaars niet langer kandidaten in het programma, maar Danny en Sandy in de musical Grease. Om deze activiteiten gescheiden te houden, is mediawettelijk bepaald dat het programma niet terug te kijken is."

Op Instagram reageren fans verbaasd. "Eerst een commerciële musical promoten op prime-time nationale TV en daarna de zaken strikt gescheiden houden", schrijft iemand. Ook zijn mensen erg teleurgesteld die niet vrijdagavond konden kijken. "Ik kijk het al een paar weken op de zaterdagochtend terug met mijn dochtertjes die enorm meeleven met het programma. Dat gaat nu dus niet", klaagt een moeder.

Ook merken mensen op dat in het programma wel reclame wordt gemaakt voor een loterij.