Financiële steun voor Anderlecht na zwaar jaar

BRUSSEL (ANP/BELGA) - De Belgische topclub Anderlecht kan in de huidige coronacrisis rekenen op een forse financiële injectie. De raad van bestuur heeft ingestemd met een bedrag van 70 miljoen euro aan steun. Een herschikking van de schuld is goed voor een bedrag van 50 miljoen euro en 20 miljoen euro komt als vers kapitaal ter beschikking. Dat laatste bedrag wordt door de huidige aandeelhouders en door de nieuwe voorzitter Wouter Vandenhaute en speler/manager Vincent Kompany gezamenlijk geïnvesteerd.

Michael Verschueren is teruggetreden als technisch directeur. Hij keert terug in het bestuur van Anderlecht. "In de komende weken wordt een nieuwe structuur uitgewerkt die ervoor moet zorgen dat Anderlecht een vervolg kan geven aan het succesvolle verleden en die moet vermijden dat de club opnieuw in de situatie van de afgelopen periode terechtkomt", liet de veelvoudige landskampioen weten.

Anderlecht beleefde in sportief, bestuurlijk en financieel opzicht een zwaar jaar. "Een strikte scheiding van bestuur en management zal één van de pijlers zijn in de nieuwe structuur", aldus de clubleiding.