Fitnessketen Basic-Fit begint met heropenen sportscholen

AMSTERDAM (ANP) - Uitbater van sportscholen Basic-Fit is vrijdag begonnen met het heropenen van zijn sportscholen. In Luxemburg gaan de vestigingen al deze week open. In juni mogen mensen ook in Belgische en Spaanse fitnesscentra van Basic-Fit komen sporten. Nederland volgt naar verwachting op 1 juli. Alle vestigingen van Basic-Fit sloten in maart hun deuren vanwege de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen.

Basic-Fit voerde ondertussen de nodige aanpassingen door om besmettingen met het virus in de sportscholen te voorkomen. De drukte op de sportschool zal worden gereguleerd met een onlineregistratiesysteem. Verder zal de schoonmaak grondiger zijn en krijgen sportende klanten meer toegang tot desinfecterende middelen zodat ze hun apparaten voor en na de training kunnen schoonmaken. Daarnaast is de ventilatie verbeterd zodat er zo veel mogelijk lucht van buiten binnenstroomt, aldus Basic-Fit.

De fitnessketen verwacht dat het merendeel van ruim 2 miljoen klanten terugkomt om te sporten bij de clubs in de eerste weken dat die open gaan. Zij moeten dan hun lidmaatschap hernieuwen, dat bijvoorbeeld was opgeschort tijdens de periode van sluiting.

Verder krijgt Basic-Fit op vrijdag toegang tot een extra bankfinanciering van 60 miljoen euro. Met dat geld kan de fitnessketen de rekeningen blijven betalen terwijl de vestigingen gesloten zijn vanwege de overheidsbeperkingen.